(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
Vydatná fazolová polévka
Potřebné ingredience
250g červených fazolí, 2 klobásy (nebo 1 klobása a 1 polopárek), 1 velká mrkev, 1/4 celeru, 1 petržel, 2-3 stroužky česneku, 1 lžíce vegety, sůl, pepř, 1 lžíce majoránky, hrst petrželky, 2 bobkové listy, 2 lžíce másla, 1 lžíce sáda, 3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Fazole přes noc namočíme do studené vody, druhý den je v téže vodě uvaříme. Když jsou fazole poloměkké, přidáme nakrájenou zeleninu, uzeninu, česnek, bobkové listy, vegetu a dochutíme solí a pepřem. Vaříme do změknutí fazolí. Ke konci přidáme majoránku a petrželku a zahustíme jíškou z másla, sádla a mouky.
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DEDRÁČEK
(upraveno)
9. 3. 2017, 19:33
Děkuji za recept, dnes jsem ji dělala podruhé a je vynikající !
Angelina66
(upraveno)
4. 8. 2012, 11:24
tak jsem ji dnes zkusila k obědu a je výborná jenom jsem dávala fazole z konzervy
kvítečko
(upraveno)
29. 3. 2012, 19:23
mňam ,hned bych si dala
tebilly
(upraveno)
27. 3. 2012, 19:43
Dělala jsem podle Vašeho receptu, jen jsem použila konzervované fazole a polévka byla VÝBORNÁ
li.za.rd
(upraveno)
27. 3. 2012, 19:54
@tebilly
Až budete mít čas, zkuste i ze sušených, vývar je daleko výraznější..